Meer mensen dan je vermoedt hebben hem in de kast staan : de Airfryer.
En velen halen hem daar maar sporadisch uit te voorschijn.
Meestal omdat ze niet weten wat ze er allemaal kunnen in klaar maken , en al helemaal niet weten hoe.
Wanneer je bovendien ook nog eens allergisch bent aan gluten of lactose , blijft die al helemaal in het donker staan.
Tot nu dus , want bestsellerauteur Becky Excell ( Sunday Times , met vijf kookboeken achter haar naam ) en specialiste in de glutenmaterie heeft er een lijvig boek van zo'n 256 bladzijden aan gewijd.
Vol met zo'n 100 snelle , makkelijke en lekkere recepten , waar Hannah Hughes telkens weer een handige foto heeft aan gekoppeld.
Na een korte inleiding , wat uitleg over de auteur , wordt eerst de Airfryer zelf onder handen genomen : wat kan je er wel en niet mee doen , hoe je hem gebruikt , wat je daarbij nodig hebt, en welke Airfryer ingrediƫnten echt onmisbaar zijn.
Interessant is ook , hoe je kan checken of iets gaar is , of nog net niet.
En hoeveel tijd een specifiek gerecht daarvoor precies nodig heeft.
We zijn intussen aan pagina 38 beland , en klaar voor het hoofdstuk met de Basisgerechten , meteen al goed voor een portie knapperige friet , op 3 manieren zelfs.
Tosti's , bloemkool, kip , kippenvleugels , zalm, varkenssteaks, biefstuk , het passeert allemaal de revue.
Tijd voor pagina 72 en de Dagelijkse Favorieten , met paprika soep , gnocchi met pesto , pasta met tomaten, paprika en feta , krokante kip met parmezaan, visburgers, enz.
Heel interessant zijn de Fake- Aways.
Gedaan met afhalen , thuis klaarmaken gaat hier even makkelijk en snel.
Gestart wordt met de Fish & Chips op pagina 118.
De roerbak mihoen Singapore op pagina 129 ziet er ook uit best lekker uit.
Zin in een snelle Pizza , na 20 minuten ligt ie op je bord.
Het hoofdstuk Voor- & Bijgerechten & Snacks start op pagina 158 en loopt tot pagina 182.
Intussen weet u alles over , onder andere , garnalen-toast en yorkshire puddings.
Tot slot nodigen de hoofdstukken over ' Snelle broden ' en ' Zoete Dingen ' u uit om er maar direct aan te beginnen.
We zeggen geen nee tegen de 'Tortilla Bowls ' , en ook niet tegen de ' Blauwe Bessen Citroen- Cheesecakes '
De recepten in dit boek staan stuk voor stuk duidelijk en helder beschreven. Bovendien worden er in de rand heel interessante tips meegegeven , zoals het spuitflesje met olie dat ideaal is om een krokant korstje te krijgen.
Dat het gebruik van de Airfryer stukken goedkoper uitvalt dan de heteluchtoven.
Zo is uw lasagne drie maal sneller klaar dan in de oven.
Uw groenten twee maal zo snel geroosterd.
Eieren klaarmaken in de Airfryer is een fluitje van een cent.
Leuk met Pasen voor de deur.
( willy van bouchaute )
' Glutenvrij in de Airfryer ' is uitgegeven bij Manteau ( Standaard Uitgeverij )
ISBN 978 90 223 4150 6
D/2025/0034/7
NUR440
richtprijs : 28,50 euro