De laatste dag is altijd een beetje minder druk.

Dat is wat de meeste standhouders ons vertellen wanneer we hun de camera en microfoon voorhouden.

En dat is best goed , want het gaat er knus en gezellig aan toe die donderdag op Horeca Expo.

We beginnen onze tocht in hal 6 , waar we bij onze eerste doorloop op zondag al een fles heerlijke champagne ' Jacquart Mosaïque ' hadden zien staan , en waar Jan De Gendt , de Sales & Portfolio Manager van ' Amadrinks ', ons zeker heel wat meer kan over vertellen.

 

 

 

Een stukje verder trekt een Ouwen Duiker onze aandacht.

Jasper ( Stragier ) heeft het over Leopold ( De Ketelaere , zo oud is die nu ook weer niet ) , maar die is net even gaan wandelen, dus Jasper

moet het ( interview ) dan maar zelf doen.

En dat doet ie best goed.

Je bent niet voor niets verantwoordelijk voor de marketing .

De duikersklok op de hoek van de toog houdt alles heel goed in de gaten.

Het bier is een ' American Ale ' , dus vrij hoppig, zoals vele IPA bieren.

Getekend , Brouwerij Hedonis uit Michelbeke.

Waar de naam ' Ouden Duiker' vandaan komt hoort u onderaan uit de mond van Jasper zelf.

 

 

We herinneren ons dat ons moeder zaliger op zondagvoormiddag , wanneer de bestuursleden van de ' Commissie van Openbare Onderstand ' – zo heette het OCMW toen – kwamen aperitieven , altijd een fles jenever van Rubbens ( toen nog gehuisvest in Zele ) bovenhaalde.

Vandaar dat we even van Dirk ( salesman van de Rubbens Stokerij ) willen weten hoe het nu met dat heerlijke brouwsel van hen zit.

 

Bernard Vermeulen is dan weer de man die alles weet over het reilen en zeilen bij Sigro-ISCP met zomaar liefst 30.000 producten in huis.

De stand van Sigro-ISPC situeert zich in hal 1 ,vlak bij de ingang van de beurs. Er naast kijken kan u niet.

 

We lopen wat dieper hal 1 in, naar het eind toe, waar de brouwers zich bevinden.

Zo ook Annick ( De Splenter ) , één van de weinige vrouwelijke brouwers van het land.

Aan haar Gruut-bier komt geen enkele hop te pas.

Naast haar Gentse Gruut Wit , Gruut Blond, Gruut Bruin en Gruut Inferno,

heeft ze nu ook haar Gentse Gruut Maîtresse in de rekken staan , een biertje dat maar eenmaal in de maand gebrouwen wordt , en waarvan de samenstelling telkens weer anders is.

 

 

 

Tijd voor een koffietje bij Frank.

Frank Penninckx , de sales-en event manager van Miko kofiie, stond zondag nog met een stand in het Vip-café op de Gentse Zesdaagse , en is nu hier al 4 dagen aan de slag. De cappuccino, die voor ons staat , is er een met een hartje.

'Met liefde gemaakt' , zegt Frank.

Een curiositeit, de dag van vandaag.

 

 

 

Afsluiten doen we bij ' Lindemans ' , waar een goochelaar trucjes doet met een kaartspel , en waar straks een vaudeville danseres de kriek in het glas nog wat roder zal doen kleuren.

De erotische connotatie met het achttiende eeuwse ' boudoir ' lijkt hier wel erg dichtbij.

Wat hem hier vandaag naar Flanders Expo brengt , vragen we nog snel aan Andy (Peelman).

' Masked ' zingen gaat hij vandaag niet doen , en 'darts' spelen ook niet.

( willy van bouchaute)

( foto's : ivan bracke )

 

 

 DAG 4  Camera & Montage by AXEL Films