De laatste dag is altijd een beetje minder druk.
Dat is wat de meeste standhouders ons vertellen wanneer we hun de camera en microfoon voorhouden.
En dat is best goed , want het gaat er knus en gezellig aan toe die donderdag op Horeca Expo.
We beginnen onze tocht in hal 6 , waar we bij onze eerste doorloop op zondag al een fles heerlijke champagne ' Jacquart Mosaïque ' hadden zien staan , en waar Jan De Gendt , de Sales & Portfolio Manager van ' Amadrinks ', ons zeker heel wat meer kan over vertellen.
Een stukje verder trekt een Ouwen Duiker onze aandacht.
Jasper ( Stragier ) heeft het over Leopold ( De Ketelaere , zo oud is die nu ook weer niet ) , maar die is net even gaan wandelen, dus Jasper
moet het ( interview ) dan maar zelf doen.
En dat doet ie best goed.
Je bent niet voor niets verantwoordelijk voor de marketing .
De duikersklok op de hoek van de toog houdt alles heel goed in de gaten.
Het bier is een ' American Ale ' , dus vrij hoppig, zoals vele IPA bieren.
Getekend , Brouwerij Hedonis uit Michelbeke.
Waar de naam ' Ouden Duiker' vandaan komt hoort u onderaan uit de mond van Jasper zelf.
We herinneren ons dat ons moeder zaliger op zondagvoormiddag , wanneer de bestuursleden van de ' Commissie van Openbare Onderstand ' – zo heette het OCMW toen – kwamen aperitieven , altijd een fles jenever van Rubbens ( toen nog gehuisvest in Zele ) bovenhaalde.
Vandaar dat we even van Dirk ( salesman van de Rubbens Stokerij ) willen weten hoe het nu met dat heerlijke brouwsel van hen zit.
Bernard Vermeulen is dan weer de man die alles weet over het reilen en zeilen bij Sigro-ISCP met zomaar liefst 30.000 producten in huis.
De stand van Sigro-ISPC situeert zich in hal 1 ,vlak bij de ingang van de beurs. Er naast kijken kan u niet.
We lopen wat dieper hal 1 in, naar het eind toe, waar de brouwers zich bevinden.
Zo ook Annick ( De Splenter ) , één van de weinige vrouwelijke brouwers van het land.
Aan haar Gruut-bier komt geen enkele hop te pas.
Naast haar Gentse Gruut Wit , Gruut Blond, Gruut Bruin en Gruut Inferno,
heeft ze nu ook haar Gentse Gruut Maîtresse in de rekken staan , een biertje dat maar eenmaal in de maand gebrouwen wordt , en waarvan de samenstelling telkens weer anders is.
Tijd voor een koffietje bij Frank.
Frank Penninckx , de sales-en event manager van Miko kofiie, stond zondag nog met een stand in het Vip-café op de Gentse Zesdaagse , en is nu hier al 4 dagen aan de slag. De cappuccino, die voor ons staat , is er een met een hartje.
'Met liefde gemaakt' , zegt Frank.
Een curiositeit, de dag van vandaag.
Afsluiten doen we bij ' Lindemans ' , waar een goochelaar trucjes doet met een kaartspel , en waar straks een vaudeville danseres de kriek in het glas nog wat roder zal doen kleuren.
De erotische connotatie met het achttiende eeuwse ' boudoir ' lijkt hier wel erg dichtbij.
Wat hem hier vandaag naar Flanders Expo brengt , vragen we nog snel aan Andy (Peelman).
' Masked ' zingen gaat hij vandaag niet doen , en 'darts' spelen ook niet.
( willy van bouchaute)
( foto's : ivan bracke )
DAG 4 Camera & Montage by AXEL Films