• WEBSITE BANNER EDIT 2020 1.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 2.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 6.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 7.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 8.jpg

 

 

De laatste dag is altijd een beetje minder druk.

Dat is wat de meeste standhouders ons vertellen wanneer we hun de camera en microfoon voorhouden.

En dat is best goed , want het gaat er knus en gezellig aan toe die donderdag op Horeca Expo.

We beginnen onze tocht in hal 6 , waar we bij onze eerste doorloop op zondag al een fles heerlijke champagne ' Jacquart Mosaïque ' hadden zien staan , en waar Jan De Gendt , de Sales & Portfolio Manager van ' Amadrinks ', ons zeker heel wat meer kan over vertellen.

 

 

 

Een stukje verder trekt een Ouwen Duiker onze aandacht.

Jasper ( Stragier ) heeft het over Leopold ( De Ketelaere , zo oud is die nu ook weer niet ) , maar die is net even gaan wandelen, dus Jasper

moet het ( interview ) dan maar zelf doen.

En dat doet ie best goed.

Je bent niet voor niets verantwoordelijk voor de marketing .

De duikersklok op de hoek van de toog houdt alles heel goed in de gaten.

Het bier is een ' American Ale ' , dus vrij hoppig, zoals vele IPA bieren.

Getekend , Brouwerij Hedonis uit Michelbeke.

Waar de naam ' Ouden Duiker' vandaan komt hoort u onderaan uit de mond van Jasper zelf.

 

 

We herinneren ons dat ons moeder zaliger op zondagvoormiddag , wanneer de bestuursleden van de ' Commissie van Openbare Onderstand ' – zo heette het OCMW toen – kwamen aperitieven , altijd een fles jenever van Rubbens ( toen nog gehuisvest in Zele ) bovenhaalde.

Vandaar dat we even van Dirk ( salesman van de Rubbens Stokerij ) willen weten hoe het nu met dat heerlijke brouwsel van hen zit.

 

Bernard Vermeulen is dan weer de man die alles weet over het reilen en zeilen bij Sigro-ISCP met zomaar liefst 30.000 producten in huis.

De stand van Sigro-ISPC situeert zich in hal 1 ,vlak bij de ingang van de beurs. Er naast kijken kan u niet.

 

We lopen wat dieper hal 1 in, naar het eind toe, waar de brouwers zich bevinden.

Zo ook Annick ( De Splenter ) , één van de weinige vrouwelijke brouwers van het land.

Aan haar Gruut-bier komt geen enkele hop te pas.

Naast haar Gentse Gruut Wit , Gruut Blond, Gruut Bruin en Gruut Inferno,

heeft ze nu ook haar Gentse Gruut Maîtresse in de rekken staan , een biertje dat maar eenmaal in de maand gebrouwen wordt , en waarvan de samenstelling telkens weer anders is.

 

 

 

Tijd voor een koffietje bij Frank.

Frank Penninckx , de sales-en event manager van Miko kofiie, stond zondag nog met een stand in het Vip-café op de Gentse Zesdaagse , en is nu hier al 4 dagen aan de slag. De cappuccino, die voor ons staat , is er een met een hartje.

'Met liefde gemaakt' , zegt Frank.

Een curiositeit, de dag van vandaag.

 

 

 

Afsluiten doen we bij ' Lindemans ' , waar een goochelaar trucjes doet met een kaartspel , en waar straks een vaudeville danseres de kriek in het glas nog wat roder zal doen kleuren.

De erotische connotatie met het achttiende eeuwse ' boudoir ' lijkt hier wel erg dichtbij.

Wat hem hier vandaag naar Flanders Expo brengt , vragen we nog snel aan Andy (Peelman).

' Masked ' zingen gaat hij vandaag niet doen , en 'darts' spelen ook niet.

( willy van bouchaute)

( foto's : ivan bracke )

 

 

 DAG 4  Camera & Montage by AXEL Films