• WEBSITE BANNER EDIT 2020 1.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 2.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 6.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 7.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 8.jpg

 

 

 

Waar ene Vincent er in Anderlecht niet zo makkelijk in slaagt om op sportief vlak het 'Coucke' effect te laten nazinderen, lukt dat op culinair vlak in Durbuy blijkbaar moeiteloos.

Met dank aan Wout Bru.

Top in de keuken, flamboyant in de omgang.

Wout is altijd zijn eigen zelve.

Dat bleek al snel bij de begroeting op het terras van zijn indrukwekkende ' La Bru'sserie ' aan de 'Rue du Comte d'Ursel', 14.

Tevens het thuisadres van zijn gastronomisch restaurant ' Le Sanglier des Ardennes ', dat wegens de Covid-19 perikelen even dicht is, maar hopelijk snel weer open kan : https://www.sanglier-des-ardennes.be/

We proeven eerst wat van zijn heerlijke tapasgerechtjes en lopen daarna samen ondergronds naar zijn derde restaurant ' Wagyu ' aan de overkant van de straat, waar we op het buitenterras het interview doen.

Ernaast wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe 5 sterrenhotel dat straks de deuren opent.

En Marc Coucke heeft intussen ook zijn oog laten vallen op nog een hotel aan de overkant.

Er wacht Wout Bru dus nog wat meer culinair werk in Durbuy.

Niet erg, want hij voelt zich goed.

Natassia, 23 jaar later op de wereld, houdt hem jong.

En dochtertje Aimée tovert de kersverse papa een brede glimlach op het gezicht, zeker nu het intussen ook met de andere kinderen weer goed loopt.

We starten het interview dus onder een goed gesternte.

(willy van bouchaute)

(foto's : ivan bracke)