In lang vervlogen tijden - hij noemt het zo'n tien jaren terug, maar toch iets langer – studeerde Sven (Ornelis) aan de Universiteit van Leuven.
En omdat het niet altijd Big Mac of Friet met mayonaise moet zijn , ging
hij door de middag al eens langs bij Chang Ying ( Wu ) die in Leuven haar Chinese restaurant ' Ming Dynastie' runde.
Ja zo lang kennen ze elkaar al.
En nu zitten ze hier vanavond samen aan tafel in Lochristi.
Het restaurant aan de Bosdreef 1 E heet niet langer ' Ming Dynasty ', maar
' Wok Dynasty ' , het 7- de filiaal al van de familie Peh-Fo Fak -Wu in Vlaanderen.
' Wok Dynasty ' opende hier pas eind april van dit jaar de deuren , Sven streek al eerder neer in Lochristi.
Waar precies ?
Dat moeten we niet zo direct aan de grote klok hangen , vind hij.
En ook wij.
Radiopresentatoren krijgen al genoeg volk over de vloer.
Dat Sven een passie heeft voor wijnen is al geruime tijd bekend , en ook
dat hij via zijn 'wijn webshop' ( www.wijnornelis.be ) enkele van zijn geliefkoosde wijnen – het zijn er nu 12 – aan een betaalbare en eerlijke prijs aanbiedt .
Dat hij vanavond precies hier zijn ' Ornelis Riesling ' boven de doopvont houdt, is dus geen toeval.
“ Proef de special edition ' wijn Ornelis Riesling ' voor Wok Dynasty “
staat er op het aankondigingskaartje , dat vanavond elke tafel siert.
En ook nog dat hij 25,50 per fles kost , en 6 euro per glas.
De wijn is dan ook alleen verkrijgbaar in de filialen van ' Wok Dynasty ' - dat zijn er ook 7 - verspreid over gans Vlaanderen.
Gekozen werd er voor een Duitse Riesling, uit het wijngebied rond de rivier de Nahe , aan de voet van de ' Hunsrück ' , waar een uitstekend klimaat heerst voor de wijnbouw.
De selectie werd niet zomaar gemaakt.
Daarvoor werd beroep gedaan op Steven Goossens.
De directeur voor België van e-Luscious B2C B.V. ( Gorredijk ) heeft al heel wat ervaring op dat gebied.
De kunst was om een wijn te selecteren die perfect bij de Aziatische keuken zou passen.
De test kwam er gisterenavond al , door de smaakpapillen van enkele genodigden , vrienden van het huis , ' food vloggers' en ' food bloggers' en enkele jongens van de geschreven en gesproken pers.
Mevrouw Wu serveerde er een heerlijk , koninklijk tofoe soepje bij , dat in China zelfs goed was voor een gouden medaille.
Daarna was het de beurt aan de gelakte eend om gekoppeld worden aan de 'Ornelis Riesling'.
Wij vonden de match met de koninklijke tofoe soep het best geslaagd.
Het tweede wat minder , maar dat komt omdat we niet zo'n fan zijn van
eend , al dan niet gelakt...
( willy van bouchaute)