In Vlaanderen klinkt de naam nog niet zo door , maar beneden de taalgrens luidt hij luider dan de grootste Paasklok die dezer dagen in onze contreien neerdaalt.
Meer dan 40 filialen telt de ' Delitraiteur ' keten in ons Belgenland.
De jongste telg liet zich gisteren - op Goede Vrijdag nog wel – horen en zien in Lochristi.
Het is Geert , vriend-collega van Het Nieuwsblad , die ons vertelt dat hij om 14 uur in de gloednieuwe zaak een afspraak heeft met Jolien.
Die stond eerst vroeger gepland , maar wegens te druk dan maar een uurtje opgeschoven.
'Het zou een goed idee zijn mochten we daarbij aansluiten' , zegt Geert nog.
Zo heet dat in het persjargon.
Het is iets na tweeën wanneer we de parking , met inrit in de Palingstraat, oprijden.
Die staat volledig vol , maar er is net één die wegrijdt.
Dat valt mee , want een camera met statief kan na een tijdje aardig doorwegen.
De glazen ingangsdeur heeft ons al gezien , want ze schuift moeiteloos en ongeremd voor ons open.
In de verte zien we Geert – met notitieboekje in de hand – twee mensen interviewen.
We vermoeden dat het om Jolien gaat , en nog iemand die later Manu blijkt te zijn , de regio-verantwoordelijke van het bedrijf.
We maken intussen wat beelden binnen in de zaak.
Niet altijd evident met heel wat mensen die er op deze opening absoluut willen bij zijn.
De 'rayons' liggen goed gevuld.
Met kant-en-klare gerechten ( zo'n 200 stuks ) , met broodjes in de eigen keuken geprepareerd.
Er is verse soep , vers fruitsap , en koffie aan de Nespresso -bar.
Vlees , kazen , fruit , een groot gamma wijnen en bieren , zelfs het
' Gruut ' bier van Gentse Annick haal je hier van de 'schappen'
Achter de toonbank zien we Micheline , de mama van Jolien , heel even met de kassa worstelen, onder het toeziend oog van papa Axel .
Micheline en Axel hebben al wat ervaring met de shopping - en horecawereld. In het Antwerpse drie Lunch Gardens runnen is geen lachertje.
Hun kennis van zaken zal dochter Jolien , die hier het Delitraiteur filiaal in Lochristi gaat leiden, zeer zeker van pas komen.
En allicht ook hun fysieke hulp, want de zaak hier op de hoek van de Antwerpsesteenweg en het Palingstraatje is zo maar liefst 7 dagen op zeven open , van 7 uur tot 22 uur nog wel , ook op zon- en feestdagen.
Intussen is Geert met zijn interview klaar , en komen Jolien en Manu onze richting uit.
We laten de beelden spreken …
Voor we huiswaarts keren , praten we in het klein restauranthoekje en onder begeleiding van een glaasje Delicieuze bubbels nog even met Didier, de 'communication project leader ', die ijverig op zijn laptopklavier tikt.
Het mailtje naar ons is nu al onderweg.
( willy van bouchaute)
(camera : anne-marie couliez)