Zoals het al eens vaker gaat bij evenementen.
Het begint met een kleine organisatie , die gestaag groeit , tot men het bos door de bomen niet meer ziet.
Wat jarenlang ' beurs' heette wordt op een dag tot ' expo ' omgetoverd.
Succes is een raar beest.
Het doet wat met een mens.
Vooral met diegene die er de vruchten van plukt.
Sommigen kunnen daar goed mee om , anderen weer niet.
Wat blijkt is dat de jonge garde het daar nogal eens moeilijk mee heeft , al wordt de oudere generatie leidinggevenden daar tegenwoordig ook al eens door aangestoken.
Dat we onderstaand sfeerbeeld maakten is alleen uit respect voor de vele standhouders zonder wiens grote inbreng en tomeloze inzet ' Horeca Expo 2024' niet zou zijn , wat het nu is , zeker niet in die ordegrootte.
Respect dat wij als pers bij de opening van ' Horeca Expo ' weinig of niet hebben mogen ondervinden.
Net voor de openingsreceptie hadden we het geluk om topchef Floris Van Der Veken ( Hof van Cleve ) nog even kort te kunnen interviewen.
Zo kwamen we toch te weten wat de genodigden straks van zijn kookkunsten mochten verwachten.
Dat we even later , als persmuskiet, van deze hoogstaande gerechtjes niet hebben kunnen of mogen proeven , zegt al veel over hoe men van hogerhand op mensen neerkijkt.
We kregen meteen al te maken met de jonge garde die nu al klaarstaat om de oude op te volgen.
Dat belooft voor de toekomst !
(willy van bouchaute)
(camera / foto's : anne-marie couliez )