donderdag, 08 mei 2014 

 

 

30 meter hoog staan ze hier achter hun potten en pannen,, de chefs en medewerkers van “Njam”-televisie.

En als ze door het raam kijken zien ze ze zo vliegen.

De aanstormende Boeings en Airbussen landen net niet in hun bord.

Het stomende televisiekanaal ( Telenet kanaal 20 ) stelde dinsdag zijn nieuwe programma’s voor de zomer en het najaar voor in het prestigieuze “CHÂTEAU D’EAU”, een volledig gerenoveerdewatertoren in Steenokkerzeel pal aan de landingsbaan van Brussel Nationaal.

 

http://www.ch2o.be/nl/index.php

 

Net nu staatssecretaris Melchior Wathelet op het punt staat om de vluchtroutes rond Zaventem te wijzigen :

Als statement kan dat tellen.

 

 

De sfeer op de persconferentie zit er meteen goed in.

We zien de sterretjes in de ogen van top “shock-o-latier “ Dominique Persoone nog wat straffer flikkeren dan anders, vooral nu hij hier, naast zijn Ijslandse collega van het ontbijtprogramma “ Toasted”, Dagny Ros Asmundsdottir ( links ),  ook nog eens presentatrice Hanne Troonbeeckx onder de arm mag nemen.

Even later heeft de Wes-Vlaamse smakenacrobaat alweer zijn handen vol, zij het nu met een door hem ter plaatse ontworpen chocolade kunstwerk.

Hoe hij voor mekaar kreeg hoor je in onderstaand interview.

 

 

Er loopt vandaag nogal wat talent rond in de toren van Patrick Mets en Valérie Lecherf.

Jan Buytaert ( rechts ), met zijn restaurant “ Bellefleurken” ooit goed voor twee Michelin sterren, schijnt hier het verhaal van Johan Segers van “ ’t Fornuis in Antwerpen ( 1 ster in 1986 ) best leuk te vinden.

Intussen is Peppe Giacomazza al met zijn gedachten bij zijn nieuw programma

“Peppe’s Toscane”, dat op zondag 18 mei om 20u40  van start gaat en op maandag om 21u35 herhaald wordt.

Het programma omvat 10 afleveringen en loopt tot zondag 20 juli.

Peppe’s restaurant  La Botte in Genk werd in 2008 door GaultMillau uitgeroepen tot beste Italiaanse restaurant.

Ons gesprek met deze Siciliaanse wonderboy vind u onderaan.

 

 

Zelfs al heet je Hanne Troonbeeckx en beschik je over nogal wat troeven om mensen af te leiden, eens aan het werk is Roger Van Damme één en al concentratie.

Pas als zijn creatie klaar is krijg je hem zo ver dat hij toch even in de lens kijkt.

Van Damme gaat vanaf woensdag 20 augustus ( 20u40 ) het programma “ Dessert-Upgrade” voor zijn rekening nemen, waarbij hij eerst een basic dessert klaarmaakt om het even later van een ferme upgrade te voorzien.

En Roger heeft nog verdere plannen. Een aantal van de desserten ( 20 ) uit het programma gaat hij in een boek gieten, dat op 10 september op de markt komt.

Roger Van Damme is een pietje precies ( moet ook in de patisserie ) : zelfs in ons gesprek met hem onderaan wikt en weegt hij. Al zijn het hier maar woorden.

 

 

Naast de nieuwe programmatie werd ook het nieuwe Njam-boek “ De Gastentafel “ voorgesteld, met recepten van Peter  Goossens, Jan Tounier, Roger Van Damme, Dominique Persoone, Michaël Vrijmoed, Johan Segers, Jan Buytaert en Peppe Giacomzazza.

Het gebeurt niet zo vaak dat Studio 100 baas Gert Verhulst persconferenties met zijn aanwezigheid opluistert, maar in “ Chateau D’Eau” was hij er dinsdag wel.

Waarschijnlijk hadden ze hem verteld hoe enig mooi het uitzicht op het dakterras van deze gerenoveerde watertoren wel is , wat hij bij aankomst meteen nacheckte.

Al hield hij halfweg toch even halt.

Je kan niet altijd naar boven kijken in het leven.

Alle verder info over de nieuwe Njam-programma’s en het boek  op : http://www.njam.tv/home

 

( willy van bouchaute )

( foto’s : anne-marie couliez )

 

Interview met Dominique Persoone en Peppe Giacomazza

interview met Roger Van Damme en Hanne Troonbeeckx