dinsdag, 08 mei 2012
Als twee topproducenten de handen in elkaar slaan ligt de weg naar het succes altijd al een beetje meer open.
Ivan De Keyser (links) landbouwingenieur en zaakvoerder van het vleeswarenbedrijf “Breydel” in Gavere schudt hier met overtuiging de hand van Bart Mouton, de baas van het gelijknamige varkensbedrijfin de Smalle Heerweg in Lochristi en samen met collegakweker Filip Van Laere (2-de van links) uit Kruishoutem de drijvende kracht achter het stevig in opmars zijnde “Duroc D’Olives”.
Duroc staat voor een uniek varkensras ontstaan uit een kruising langs moederszijde van het Deense Landras en de Deense Large White, en langs vaderszijde de Duroc eindbeer.
Naast zijn uitstekende genetische kwaliteiten krijgt het daarenboven ook nog eens pure granen en een plantaardige vetbron toegediend, namelijk olijfolie : vandaar de naam “Duroc d’Olives”.
Bart Mouton, hier met echtgenote Bénédicte Dobbels (2-de van links) op de foto, gaat samen met Filip Van Laere (rechts) de varkens aanleveren, en Ivan De Keyser (Breydel) gaat ze tot een superieur product verwerken.
Gekozen wordt voor het aanboren van een betere markt, het betere restaurant en de kwalitatieve slager. In de grootwarenhuizen zal u “ Duroc D’Olives” dus voor het ogenblik niet aantreffen.
Dat het de heren menens is mocht al blijken op de persconferentie maandagmiddag.
Breydelchef Peter Vereecke maakte, na afloop van het officiële gedeelte, voor de aanwezige pers tientallen culinaire topgerechtjes klaar, allemaal op basis van “Duroc D’Olives”.
Bij “Breydel” , aan de Legen Heirweg nummer 2 in Gavere, weten ze blijkbaar perfect hoe ze hun gasten moeten ontvangen.
Naast hun gerommeerde Breydelham en Breydelspek hebben ze dus in Gavere met Duroc D’Olives alweer een topproduct in huis!
(willy van bouchaute)
(foto’s : anne-marie couliez)
interview met Ivan De Keyser (Breydel) en Bart Mouton (Duroc D’Olives)