• WEBSITE BANNER EDIT 2020 1.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 2.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 6.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 7.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 8.jpg

 

Het was een fiere Artexis Easyfairs CEO Dirk Van Roy die zondagvoormiddag de Horeca Expo 2016 in Flanders Expo op gang trok.

Op de mooiste locatie dan nog , Chef's Place in hal 8

De ruimte ziet er nog indrukwekkender en opener uit dan bij de vorige edities.

Van Roy vormt een perfecte tandem met Nancy Lippens, die hier al 30 jaar bij betrokken is.

De Group Exhibition Manager van Horeca Expo is nog gedrevener dan ooit, dat blijkt uit het onderstaand interview dat we met haar hadden.

Geen prominenten die het woord namen op deze openingsreceptie, maar wel een intiem moment waarbij de weduwe van de begin dit jaar overleden Jozef Govaerts een aandenken mocht ontvangen. Govaerts kreeg postuum de award van “Culinaire Persoonlijkheid 2016” toegekend.

 

 

Voor een aantal culinaire hoogstandjes bij deze openingsreceptie zorgde Michaël Vrijmoed.

De chef van het gelijknamige restaurant in de Gentse Vlaanderenstraat baseerde zijn, hier door de Hotelschool Gent bediende, gerechtjes vooral op groenten.

Het is niet voor niets dat zijn restaurant de titel van “ Beste veggie menu Benelux Gault-Milau 2016-2017“ mag dragen.

Dat was wat Vrijmoed serveerde zondag in “Chef's Place “ :

-Ravioli/Spinazie/Tofu

-Soupe/Ajuin/Saint Niclaus

-Pickles “tartaar”/Komkommer/Selder/Tomaat/Jus Komkommer/Sorbet Pickles

-Tartaar van rode biet/Rundvlees gerijpt en gedroogd/mosterdzaad

-Zandwortel/Quinoa/Chermoula/Citron Confit

-Chocolade/Cocos/Aardpeer

 

Na afloop poseerde de sterrenchef ( die ster behaalde hij al 8 maanden na de opening van zijn restaurant in maart 2013 ) met de ganse ploeg van Hotelschool Gent.

En omdat we vanmiddag zijn eten zo lekker vonden, vroegen we aan Shanou Recoules , de Miss West-Vlaanderen van 2013, om even aan zijn zijde te komen staan.

Shanou prijst vanmiddag de waters van “Badoit” aan, afkomstig uit de bronnen van Saint-Galmier

(France).

 

HORECA EXPO nog tot en met donderdag 24/11 in Flanders Expo

alle info op : http://www.horecaexpo.be/

 

(willy van bouchaute)

(foto's : ivan bracke)

 

KLIK HIER voor DE FOTO'S

 

interviews met Dirk Van Roy, Nancy Lippens en Michaël Vrijmoed