• WEBSITE BANNER EDIT 2020 1.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 2.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 6.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 7.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 8.jpg

 

Herman Maes, de grote man achter “Maes Inox” is nooit om een stunt verlegen.

Dat hij 5 kookeilanden mag leveren aan sterrenchef René Redzepi van de “Noma”, het beste restaurant ter wereld,.in Kopenhagen is geweten.

Maar niet hoe die er gaan uitzien.

Een blik door één van de kijkgaten van de houten kist, die op de “Maes Inox” stand in hal 5 stond opgesteld, zou de bezoeker van “Horeca Expo 2017 “ op Flanders Expo toch iets wijzer hebben moeten maken.

Maar na inkijk bleef het mysterie even groot.

Al kon de lens van onze fotografe er toch een beeld van de sterrenchef doorheen schieten.

Alleen Herman Maes mag een chef van dit niveau kisten.

We hebben onderaan een interview met de succesvolle zakenman uit Harelbeke.

 

 

Om zijn klanten op “Horeca Expo” extra te verwennen, heeft Herman Maes een aantal vakmensen ingeschakeld.

Zoals David Dendooven, bekend van Restaurant Ter D'Hoest in Lissewege.

David staat hier vandaag met zijn “Nordlys” premium gin en vertelt ons meteen dat de familie in het voorjaar van 2018 een “rooftop” restaurant (De Njord) in Zeebrugge gaat openen.

Angélique Dobbels van Brasvar (Nevele/Vosselare) zorgt voor heerlijke tapas, en

Mie-Jée Verboven van wijnbar “Vinterra” in Herentals zorgt er voor de aangepaste wijnen en champagne.

 

 

Verrassend, of toch niet helemaal, is het bezoek van Miss België Romanie Schotte aan “Horeca Expo”.

Dochter Shauni, die vandaag mama en zaakvoerster Nancy Dedeyne vervangt op de stand van X-Gin in hal 8, legt ons in onderstaand interview uit waarom haar Gin zo speciaal is.

Het sponsoren van de Miss België verkiezing is dat op zich ook al.

 

 

Habitué in hal 8 op “Horeca Expo” is Luc Morel van Caves St.Amand.

Zijn lievelingsflessen staan al snel op zijn toog, wat sommige klanten zo te zien heel erg appreciëren.

In hal 1 laat brouwster Annick De Splenter haar jongste creatie , de “ Gruut Stout “ , proeven.

Met Japanse hop.

Oost-West, Thuis Best.

(H)Op naar Horeca Expo 2018.

(willy van bouchaute)

(foto's : anne-marie couliez)

 

interview met Herman Maes ( Maes Inox )

 

Horeca Expo 2017 sfeerbeeld en interviews