Voor de liefhebber van het puur artisanale is “Chefs Place “ in hal 8 dé “place to be”.
Een plaatsje hier moet je als exposant echt wel verdienen.
“ Butchers Beast “ staat er te lezen op de foodtruck van De Laet & Van Haver uit Hove.
Wat ooit alleen maar een beenhouwerij was is uitgegroeid tot een gans bedrijf met restaurant , een tweede zaak in Brouwerij de Koninck, en een groothandel.
Hun “ Secreto 07 “ carpaccio van rundsvlees is wereldtop.
De zaak van Kaasaffineurs van Tricht is dan weer een jarenlang begrip in het culinaire wereldje.
Frédéric Van Tricht toont hier hoe zijn “ gorgonzola “ perfect past bij de “ Gouden Band , barrel aged “van Liefmans. hier gepresenteerd door zytholoog Matthijs Nuyts.
Bénédicte Dobbels staat hier met haar “Duroc d' Olives “ al voor het tweede jaar op rij in “Chefs Place”.
Bij “ Altoni “ (Kelderman/Schoten) zijn culinaire kunstenaars aan het werk.
Niet alleen de pasta is top, ook hun met wild gevulde ravioloni.
en “croquette de gibier “, die ze nog maken tot en met 31 december van dit jaar.
Om de hoek vind je de stand van Stoffels uit Rijkevorsel, waar ze heerlijk smaakvolle tomaten kweken, en die pas op de markt worden gebracht wanneer ze perfect “ à point “ zijn.
Chantal (Covent) stond hier 3 jaar terug ook al.
Samen met haar echtgenoot Fritz runt ze “V69 Coffee & Tea Lab & Agency”
De “Cold Brew Coffee” is nieuw, en met de "Nitrogenen koffie" brengen ze zels een primeur naar Horeca Expo.
Ze presenteren hem puur, maar ook in combinatie met de “hierbas de las dunas “ likeur.
Waar Charlotte, even verderop met een stand, meer over weet.
Het idee komt van sterrenchef Syrco Bakker (Pure C)
Jeffrey Snoeks komt de Gin van Filliers promoten op Chefs Place, en als het over pralines gaat steken we ons licht op bij Hans van Nivo-Finess ( zie interview onder), niet zonder eerst over hetzelfde product, maar toch weer anders, te hebben gesproken met Jitsk, die bij Brouwerij De Koninck in Antwerpen huist.
We gingen ook bij Wim Mestdagh langs aan de bar van “Nobel-Catering”, en lieten ons aangenaam verrassen door de vakkundige uitleg van Luc ( Van den Bergh ) aan de stand van “Didess”.
In onderstaande interview kan u ons daarbij op de voet volgen.
We zeggen “ Chefs Place “ vaarwel en dwalen nog even door de andere paleizen.
Maar dat is voor later.
(willy van bouchaute)
(foto's: andré buysse)
Sfeerbeeld en interviews Chefs Place DEEL 1
Sfeerbeeld en interviews Chefs Place DEEL 2