• WEBSITE BANNER EDIT 2020 1.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 2.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 6.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 7.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 8.jpg

 

 

 

 

Dat minister Weyts al voor de tweede keer op rij naar de openingsreceptie van Horeca Expo komt, wil wat zeggen over de belangrijkheid van deze culinaire beurs.

CEO van Artexis , organisator van Horeca Expo , Dirk Van Roy poseert dan ook graag met zijn medewerkers ( rechtse foto) voor onze fotograaf.

Zo net had hij zijn rechterhand Nancy Lippens (Exhibition Manager Horeca Expo, vooraan in beeld ) , letterlijk en figuurlijk, extra in de bloemetjes gezet.

Dat mag best voor al zo'n dertig jaar trouwe dienst.

 

 

Op de openingsreceptie worden traditiegetrouw ook de “Innovation Awards“ uitgereikt

Innovation Award Beverages : gaat naar de Easy Mixers van NIVO-finess.

Innovation Award Food : is voor de KUU-tube ( met artisanale gelei) van KUU bvba.

Innovation Award Servies, Technology & Equipment : gaat naar Deliverect

Innovation Award Interior&Design : wordt binnengerijfd door de 'Automated MAX Cantilever' parasol van Tuuci.

Innovation Award Sustainability : is voor M'Afrique de outdoorcollectie van Moroso.

 

 

Voor de culinaire verwennerij werd een beroep gedaan op het team van Chef Ludo De Roover van restaurant Fleur de Lin in Zele, goed voor een 15/20 in de Gault&Millau.

De chef is ook nog eens wereldfinalist voor de prestigieuze Bocuse d' Or wedstrijd 2019.

Vandaag wordt hij hier ondersteund door het Young Chef's Team.

Op het menu

Fingerfood : Bonbon van ganzenlever met rode biet / Galetje met bloedworst en limoen;

Gerechtjes : Makreel/bieten/dille/ansjovis Lotte/Corne de gatte/bimi Coquille/prei/kikkererwt/zeeegel Wilde eend/butternut/witloof/knolselder

Selectie kazen Kaasmeesters Van Tricht : Kamiel Karditsel Lummen Old Groendal Roeselare

Bio Blue Hinkelspel Sleidinge

Mango / passie / yoghurt

Creatie Young Chef's Team

Drinks

Champagne Laurent-Perrier / Champagnebier DEUS 'Brut de Flandres

Wijn wit : Grüner -Veltliner Vogelsang 2016 / Weingut Herbert Zillinger

Wijn rood : Barbera d'Alba – PIANI 2012 – Pelissero

Alle gerechtjes werden met gouden lepeltjes aangebracht door de gouden handen van Hotelschool Gent.

(willy van bouchaute)

(foto's : ivan bracke)