• WEBSITE BANNER EDIT 2020 1.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 2.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 6.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 7.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 8.jpg

 

 

 

 

 ' GELUK UIT DE OVEN '

De titel van het allernieuwste ' Bake Off Vlaanderen ' boek is niet alleen knap gevonden, er schuilt nog veel waarheid in ook.

Zeker in deze bizarre tijden waar een mens zijn geluk wat dichterbij moet gaan zoeken.

Nu het succesrijke Vier programma ' Bake Off Vlaanderen ' zijn 2020 editie in de koningin der badsteden heeft op gang geschoten  is de tijd rijp om zelf de oven aan te zetten.

Niet vooraleer eerst hun 177 bladzijden tellend boek ' Geluk in de oven ' te hebben doorgenomen.

Na de nog 'oven warme' cover, hier met fluwelen handschoenen aangepakt , krijgen we al een eerste blik op de nieuwe kandidaten die nog geruime tijd uw TV scherm zullen sieren.

Na een overzicht van de algemene inhoud, kijken de juryleden u toe.

Regula Ysewijn is daarbij helemaal haar eigen retro zelve, en ook Herman Van Dender heeft speciaal voor de gelegenheid zijn geruit roze vestje nog eens uit de kast gehaald.

'Host' Wim Opbrouck toont heel even dat hij zijn jasje nu wel dichtkrijgt, en laat op de volgende pagina zien welke reddingsboei hij daarvoor nodig had.

Daarna is het de beurt aan de 10 kandidaten om het strand van Oostende te 'ontdekken.

Vervolgens krijgt elke kandidaat 2 maal een foto-moment , onderstreept door één van zijn of haar markantste quotes.

 

 

Tijd voor het serieuze werk nu.

De basis wordt gelegd door de inhoud van de voorraadkast, met wat goede raad er boven op.

En als het dan nog niet lukt, zijn er wat trucs om dat te voorkomen.

Met deze ' baking hacks ' zijn de 5 eieren op de bladzijde ernaast zo geklutst.

En daar zijn ze dan : de recepten !

Reizen vanuit je keuken.

Gelukkig mag dit nog in deze vreemdogende tijden.

Met ' De wereld rond in taart en gebak ' is de toon meteen gezet.

Vliegen ging nooit zo snel, want met de ' New York Cheesecake ' zitten we meteen over de grote plas, al schijnt er aan deze cake toch nog wat Griekse 'feta' te kleven.

We keren een heel eind terug en landen in Wenen waar de ' Sachertorte ' wordt aangesneden.

We zeggen goede dag in Portugal, Spanje, Turkije , Italië, Frankrijk.

Bij de ' Lemon Pie ' weten we even niet meer waar we zijn, en dat blijft een tijdje zo.

Maar erg is dat niet.

We blijven even hangen op bladzijde 87, waar de ' Mojito-taart ' ons met haar glanzende

halve limoen-maantjes toelacht.

Daar gaan we ons straks even aanzetten.

Eens de wereld rond zitten we in ' Eat In – Herfst en winter ' , met alweer een aantal aanlokkelijke gebakjes.

De 'Leo-taart met chocolademousse' ziet er heerlijk uit.

Er zit zelfs een strikje rond.

Op de volgende pagina blinkt de Biscuit , met Advocaat.

Niet dat hij er één nodig heeft, maar in dit geval is dat een hele meerwaarde.

Even verder stuiten we op ' Filodeegrolletjes met Feta en Groene Asperges '.

Een combinatie die we niet zo direct voor ogen hadden, maar we gaan dat toch eens uitproberen.

Na het allerlaatste recept ' Appelplaattaart ', die je zo in je brooddoos meeneemt, mogen de fotografen Wout Hendrickx, Greetje Van Buggenhout en Leen Depooter nog even aan het werk.

Ilse D'Hooge heeft intussen al voor alle recepten getekend.

God zag dat het goed was, en wij ook.

Recepten met de vermelding van het aantal personen, de bereidingstijd, de ingrediënten, een kleine omschrijving en de bereiding zelf , alles wordt piekfijn en overzichtelijk uitgelegd.

'BAKE OFF VLAANDEREN' , Geluk uit de oven ' is uitgegeven door SBS & Manteau/ Standaard Uitgeverij ( ISBN 978 90 223 3757 8 ) en ligt nu in de winkel.

 

https://www.vier.be/bake-off-vlaanderen/dit-zijn-de-kandidaten-van-bake-off-vlaanderen-2020

 

(willy van bouchaute)