• WEBSITE BANNER EDIT 2020 1.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 2.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 6.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 7.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 8.jpg

 

Sinds 'Quickie' er de plak zwaait is het altijd een beetje puzzelen in Kortrijk.

Ondanks het vroege uur – de beurs is nog maar zo'n tien minuutjes open - staat parking 6 al bomvol.

Een kleine vrachtwagen neemt er zonder scrupules anderhalve plaats in.

Vriendjes van eerder vernoemde ' Quickie' zouden al direct weten wat hiermee te doen , maar wij nemen dan maar – zei het met enige bedenkingen- zonder morren het overgebleven stukje in.

De ingang is vlakbij , dus dat valt mee.

Er tekenen zo'n 535 exposanten present , want onder de algemene noemer ' Taste of Tavola' , is er ook nog de ' Meat Expo '

en ' Broodway ' beurs.

Het ziet er allemaal een beetje ingewikkeld uit , maar het went al snel.

Dat is minder het geval bij de bewegwijzering in het beursgebouw zelf.

Je arriveert bij wijze van spreken , als nieuweling, sneller op de 'Ramblas' in Barcelona , dan op de ' Rambla' in Kortrijk.

 

 

 

Wat ons meteen opvalt is het grote aantal exposanten dat hier voor de eerste keer op deze beurs staat.

En ook de jonge leeftijd van de mensen die , ondanks de moeilijke tijden , de jongste jaren een nieuwe zaak hebben opgestart ,

zoals Clara Desmet ( 29, Waregem) en Elke Vanhollebeke ( 33 , Heule ) .

Met hun ' Groats ' , dat zijn ontbijtjes en vieruurtjes voor baby's en kleutertjes op basis van havermoutgranen en fruit , zullen ze straks

de ' Innovation Award ' winnen.

Maar dat weten ze hier , op het moment dat we hen interviewen ( zie videobeelden hieronder ) nog niet.

 

 

Jacobus – zeg maar Jaap – Oostra heeft ' Bidon ' s mee naar de beurs , en ook nog eens ' Lazarus ' .

Dat is straf bier verrijkt met allerlei 'digestieven' , zoals dit wat wij hier proeven en 'Calvados' heet.

Daar vult hij gelukkig zijn ' Bidon ' s niet mee.

Want Bidon is een biertje – in blik - met quasi niks alcohol ( 0,3 %) en veel vitamines , vandaar het adjectief 'recup '.

Om te recupereren , wanneer je een beetje ' lazarus ' bent van al dat ' Lazarus ' bier.

Wat Jaap veiligheidshalve in een houten 'containertje' heeft gestopt dat je eerst met bijgevoegde koevoet moet openbreken.

'Goed voor met Kerst en Nieuwjaar' , zegt Jacobus.

Hollanders kijken altijd een beetje vooruit.

 

  

 

Jong en gedreven zijn de jonge mannen achter ' Opius ' , niet opium , maar opius.

Vanwaar de naam voor hun non–alcoholische juweeltjes komt , hoort u van Lucas Lambrechts , medestichter van ' Opius ', in onderstaand interview.

Intussen heeft ook Leander Beuckels , de andere helft van ' Opius ' , al één en ander voor de camera toegelicht.

 

 

Wie nog de aandacht van onze cameralens trekt is Victor ( Lammens ).

Victor spreekt met passie over de koetjes ( en de kalfjes ) die vlak naast de fabriek van de ' Little Cheese Farm ' grazen.

Melk en kaas hebben nooit eerder zo dicht in elkaars omgeving vertoeft.

Af en toe kappen ze ook nog eens wat straf bier in hun kazen in Lotenhulle.

En ja, dat mogen wij verder vertellen.

Greet De Moor is al sinds 1985 als vierde generatie aan de slag in haar gelijknamige graanstokerij in Aalst. En daar is ze , terecht, fier op.

Dries Geladé helpt vandaag goedlachs Jack Sagaert op de ' Jet Import ' stand.

Wat opvalt zijn de prachtige kleuren en dessins van de etiketten op hun flessen.

En het tienjarig bestaan van hun Gin Mare ( Capri ) mag vandaag ook best eens gevierd worden.

We nemen u hieronder mee voor een eerste trip door de wonderlijke wereld van ' Taste of Tavola '

Later volgt nog meer...

(willy van bouchaute)

(foto's / camera : anne-marie couliez )